Crema de zahar ars (Creme caramel)

de lilik in Dulciuri, 7 Dec 2012 | 11810 vizualizari

 

Un desert atat de simplu si totodata delicios.Eu am facut portii singole,dar se poate folosii o tava unica.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 1 vanilina
  • 100 gr zahar
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • Pentru caramel:
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars (Creme caramel):

Prima data facem caramelul:

punem zaharul cu apa intr-o cratita cu fundul gros si punem pe foc mic pana zaharul se caramelizeaza,apoi cu o lingura punem caramel in fiecare forma si incercam pe cat posibil sa tapetam si peretii formei cu caramelul.Cand faceti acest lucru tineti forma cu un prosop de bucatarie si fiti foarte atenti sa nu va ardeti.

Cand am terminat caramelul si am uns toate formele,le punem intr-o tava si ne apucam de facut crema.

Punem laptele pe foc cu vanilina si cand da in clocot il dam deoparte si punem coaja de lamaie,apoi acoperim cu un capac 5-10 minute.Intre timp batem ouale cu zaharul putin,apoi punem treptat lapte(trecem òlaptele printr-o sita sa nu cada coaja de lamaie) si amestecam.

Cu compozitia obtinuta umplem formele tapetate cu caramel si le punem intr-o tava,apoi punem apa fierbinte pana trece de jumatate si dam la cuptorul incins la180° timp de 45 de minute circa.

Scoatem formele din tava si le lasam sa se raceasca la temperatura camerei apoi le punem in frigider minim 2 ore(eu le-am lasat peste noapte).

Cand vrem sa le servim cu un cutit ascutit dezlipim marginile apoi intoarcem crema pe o farfurioara.

Servim cu mare pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars (Creme caramel)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars cu suc de portocale si capsuni