Cremes

de nadina73 in Dulciuri, 19 Mai 2010 | 15458 vizualizari

 

usor ,rapid si gustos

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foietaj (sunt 2 foi in cutie)
  • 5 oua
  • 1 litru de lapte
  • 10 linguri faina
  • 5 vanilii
  • 14 linguri de zahar
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 20 g gelatina
  • pt decor
  • zahar pudra si cacao
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes:

Se lasa foile sa se dezghete putin apoi se intind putin pe dosul unei tavi si se coc

Crema:

5 galbenusuri se amesteca cu  6 linguri de zahar si vaniliile,apoi se pun 10 linguri de faina pline cu varf bine asa cat sta pe ele si apoi treptat laptele cate putin sa nu se faca cocoloase. Se pune pe foc si se amesteca incontinu ,altfel se prinde de fundul cratitei. Spre final cand incepe sa se ingrose bine crema se pun 20 g gelatina (sau 12 foi) si se amesteca bine .

5 albusuri se bat bine cu 6 linguri de zahar si 1 lingurita suc de lamaie,apoi se amesteca  cu crema (asa calda) apoi se pune la rece in frigider pentru 10-15 minute (eu nu o pun tot timpu la rece )

Se pune foaie apoi se toarna crema peste foaie si se intinde bine crema apoi se pune cea de a doua foaie

Se pune o tava sau ceva mai greu de marimea prajituri pt a se inmuia mai bine foaia de sus.

Se pudreaza cu zahar din belsug si cacao(eu am pus pt decor cacao)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pariziene cu branza dulce