Crostoli vanilati

de ANCA in Dulciuri, 18 Feb 2012 | 4559 vizualizari

 

pe cat de simpli, pe atat de crontzanosi si deliciosi:)

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frisca lichida
  • cca 300 g faina
  • un plic zahar vanilat
  • o esenta vanile
  • un varf de cutit de praf de copt
  • un pachet zahar pudra cu vanilie (80 g)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostoli vanilati:

Punem frisca lichida intr-un castron, adaugam zaharul vanilat, esenta si un varf de cutit de sare si amestecam.

Faina amestecata cu praful de copt o incorporam treptat, intai cu o lingura de lemn, apoi cu mana, pana se obtine un aluat elastic usor de lucrat.

Pudram masa cu faina si intindem o foaie (sau impartim aluatul in doua) subtire si se decupeaza forme, sau se taie dreptunghiuri. Pe fiecare o crestam pe mijloc sau o intepam cu furculita, apoi le prajim in ulei incins pana se auresc.

Se scot pe hartie absorbanta, apoi se pudreaza si belsug cu zaharul pudra vanilat.

Eu am adaugat si un praf de scortisoara pe jumatate din ei, foarte buni!!

TIPS-URI

1

se mai pot adauga si 2 oua, marind si cantitatea de faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Crostoli vanilati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert crostoli