Crumble de cirese

de lilik in Prajituri, 12 Iun 2011 | 6384 vizualizari

 

Nu am cuvinte sa va spun cat a fost de gustoasa,de aromata...am luat reteta dintr-o revista dar am micsorat cantitatile si nu am folosit brandy pt cirese..

 

INGREDIENTE

  • 350-400 gr cirese
  • 75 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 120 gr faina
  • scortisoara
  • 2linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble de cirese:

Spalam ciresele si le lasam sa scurga apa in exces,apoi le scoatem samburii si le amestecam cu 2 linguri de zahar.

Ungem un vas termorezistent cu unt si punem ciresele,sa acopere tot fundul vasului.

Amestecam untul rece cu faina si zaharul,pana devine sfaramicios,dar untul trebuie sa fie tot amestecat.

Punem aceasta compozitie deasupra cireselor,uniform apoi presaram scortisoara dupa plac(eu am pus putina) si dam la cuptorul incins la 180° timp de 30-40 de minute(o sa observati ca se rumeneste si sucul cireselor incepe sa-si faca aparitia la suprafata).

Servim pudrat cu zahar si cu inghetata de vanilie(mie imi place simpla ca ii simt aroma delicata).

Se serveste calda.(si rece e delicioasa)

TIPS-URI

1

daca doriti atunci cand puneti zahar peste cirese puteti pune si 1-2 linguri brandy(eu nu am pus pt ca a papat si Sarah)

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crumble cu prune caramelizate