Curcan cu smantana

de La Ancuta in Curcan, 25 Ian 2011 | 6659 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de curcan
  • 1 ceapa
  • 2 ardei
  • 1 borcan ciuperci
  • 1 lingura faina (optional)
  • 1 lingura bulion
  • 250 ml smantana
  • 5 catei usturoi
  • cimbru
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 frunza dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu smantana:

Spalam carnea, o taiem bucati si o condimentam cu sare si piper.

incingem uleiul si prajim carnea pe toate partile.

Adaugam ceapa taiata marunt si ardeiul taiat cubulete si lasam 2-3 minute.

Scurgem ciupercile si le adaugam peste carne. Adaugam apa cat sa acopere carnea.

Adaugam bulionul, cimbrul si frunza de dafin si lasam sa fiarba. Daca mai trebuie mai adaugam apa.

Cand carnea a fiert adaugam smantana si eventual o lingura de faina desfacuta in putina apa.

Adaugam usturoiul pisat, potrivim de sare si mai lasam sa dea cateva clocote.

Se serveste cald, noi am mancat cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

mihaelar63 1

26.01.2011, 18:06

Prea bun si cu curcan , si cu ciuperci , si cu smantana , si cu mamaliguta , intrutotul pe gustul meu

La Ancuta 1

26.01.2011, 19:26

Roberta, Lia va multumesc

La Ancuta 1

26.01.2011, 19:26

Mihaela ma bucur ca este pe gustul tau.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de curcan cu busuioc si usturoi