Desert banane pane umplute cu caramel si scortisoara

de Spiridus in Dulciuri, 20 Feb 2018 | 3095 vizualizari

 

Aceste banane panee sunt super racoroase si gustoase! 
Sunt preferatele mele!

 

INGREDIENTE

  • 5 banane
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 100 gr scortisoara
  • 397 gr caramel Carnation Nestle (sau ciocolata)
  • 200 gr faina alba
  • 200 gr breadcrumbs (pesmet)
  • 500 ml ulei

Ornat :

  • inghetata de vanilie ( cantitate-dupa cum doriti)
  • caramel(cantitate-dupa cum doriti)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert banane pane umplute cu caramel si scortisoara:

Pentru inceput taiem bananele in 3 sau, daca ale voastre sunt mai mari, le puteti taia dupa cum doriti.

Cu coada de la o lingurita foarte mica scoatem miezul din banana cat sa ai loc sa umplii cu caramel, dar cu mare atentie sa nu taiem marginea bananei. Procedam astfel pana terminam toate 5 banane taiate. Umplem bananele cu caramel, iar coaja o dam jos dupa ce scoatem bananele de la congelator timp de 30 minute. Nu umplem cu foarte mult caramel fiindca s-ar putea sa curga atunci cand le tavalesti prin faina, ou si pesmet. 

In boluri separate punem faina, pesmet, zaharul amestecat cu scortisoara, ouale batute bine, iar uleiul preincalzit intr-o tigaie mai inalta.

Scoatem bananele de la congelator dupa 30 min, le dam coaja jos, apoi tavalim una cate una prin faina, ou si pesmet, apoi ii dam drumul in uleiul preincalzit. Nu lasam foarte mult in ulei fiindca foarte repede se rumeneste, punem pe rand cate 5 bucati.

Dupa ce scoatem bananele pane, le punem direct in amestecul de zahar si scortisoara, le tavalim foarte bine, apoi le punem la frigider 30 minute. 

Cand bananele pane sunt gata racoroase, punem inghetata langa ele si pictam cu caramel peste inghetata.

PS: Sa nu le gustati calde ca nu o sa va placa, ideea e sa fie cat mai racoroase!

 

Pofta buna si ne vedem la reteta urmatoare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert banane pane umplute cu caramel si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]