Ciocolată de casă în două culori

de Rita Ilies in Dulciuri, 27 Mar 2015 | 5746 vizualizari

 

Dacă există un dulce al copilăriei pe care toată lumea îl adoră atunci acesta este, cu siguranță, ciocolata de casă.

Cu un gust fin de lapte îmbogățit cu nuci sau alune de pădure, merișoare, stafide sau migdale, acest dulce este și astăzi de nerefuzat.

Eu v-am adus o rețetă clasică, delicioasă, îmbogățită cu fulgi ușori de migdale.

 

INGREDIENTE

  • 150 ml lapte
  • 10 linguri cu zahăr
  • 150 g unt 82-85%
  • 270 g lapte praf
  • 3 linguri cu cacao
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolată de casă în două culori:

Am pus laptele la fiert împreună cu zahărul. Am amestecat continuu până când acesta a început să capete consistență. Am luat crăticioara de pe foc și am adăugat untul omogenizându-l. Am împărțit amestecul în două părți egale, apoi și laptele praf.

Într-una din porții am cernut cacaoa. Am omogenizat. Am presărat fulgi de migdale în forme de silicon și am așezat amestecul în straturi. Am pus ciocolata la rece pentru câteva ore. Ce ziceți? Nu-i așa că v-am făcut poftă? :) Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă în două culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Carmen 1

29.03.2015, 17:13

ppusa la favorite!

reisnaor_2006 1

29.03.2015, 18:10

Rita Ilies 1

29.03.2015, 23:12

Merci, fete! Eu aş mânca-o zilnic.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]