Desert briosa finlandeza - Korvapuusti

de Catalina L in Dulciuri, 19 Mar 2017 | 5426 vizualizari

 

Aceste briose rulate cu scortisoara sunt cunoscute sub numele Kanelbulle, Kanelbullar in Suedia sau Korvapuusti in Finlanda.
Forma este de obicei circulara
In Finlanda forma este mai deosebita in forma de "ureche" .
Va propun aceasta varianta finlandeza- Korvapuusti care mi-a placut foarte mult.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/02/briosa-finlandeza-korvapuusti.html

 

INGREDIENTE

Aluat :

  • 250 ml lapte
  • 1 ou
  • 85 g zahar
  • un varf de sare
  • 1 lingurita de pudra de cardamom (am pus un mix de condimente pentru turtă dulce (scortisoara , anason , anason stelat , cardamon , cuișoare , ghimbir...)
  • 500 g faina
  • 3 lingurite de drojdie uscata
  • 100 g de unt moale

Garnitura

  • 50 g unt topit si racit
  • 40 g zahar
  • 30 g ciocolata pudra aromata cu scortisoara si nucsoara
  • (puteti pune 20 g de scortisoara)

Decor:

  • 1 ou pentru dorat
  • zahar perlat, zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briosa finlandeza - Korvapuusti:

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina.

Lasam sa-si dubleze volumul.

In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea, condimentele si untul moale.

Amestecati si incorporati laptele ramas. 

Framantam cca. 10-15 minute.

Acoperim si lasam sa creasca 2-3 ore.

Se degazează aluatul.

Făinăm suprafața de lucru și intindem aluatul intr-o foaie de forma dreptunghiulara. Am facut 2 dreptunghiuri, unul mai mare din 2/3 de aluat si celalalt mai mic.

Punem deasupra untul topit, zaharul si ciocolata.

Rulati strans aluatul cu umplutura.

Cu un cutit taiati trapezuri : baza de 5 cm si partea superioara de 1,5 cm. 

Puneti-le in picioare :) si cu coada rotunda si subtire a unei linguri, apasati si presati in mijloc.

Puneti-le pe o placa de silicon sau acoperita cu hartie de copt si lasati-le sa creasca inca 30 de minute. Ungeti-le cu oul batut si decorati cu zahar perla.

Dati-le la cuptor- preincalzit, la 200°C, timp de 15-20 de minute (depinde de marimea lor)

Lasati-le sa se raceasca un pic si pudrati-le cu zahar pudra.

Sunt delicioase, parfumate si crocante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briosa finlandeza - Korvapuusti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert mini Pavlova cu crema de mascarpone si frisca