Astazi o brioşa lejera fara unt sau grasime, numai cu branza proaspata de vaci.
Aveam un plic de drojdie uscata de 11 g. Am facut deci un aluat cu o baza de faina de 750 g si am congelat jumatate pentru a-l folosi alta data .
https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/briose-cu-branza-proaspata-si-vanilie.html
Amestecati drojdia uscata in laptele caldut.
Intr-un castron sau in bolul robotului puneti faina, zaharul, sarea si branza proaspata.
Amestecati, puneti vanilia si ouale treptat.
Incorporati treptat laptele cu drojdia framantand timp de 10 à 15 minute pana obtineti o bila neteda de aluat. Acoperti cu un prosop curat si lasati sa creasca 1 ora.
Am impartit aluatul in 2 si am, congelat jumatate.
Filmati aluatul ramas si lasati-l la frigider cel putin 4 h sau o noapte.
A 2a zi scoateti aluatul si-l framantati.
Impartiti-l in 10 bile de marimea unei mandarine si-n 10 bile mici.
Puneti bilele mari pe o placa acoperita cu foaie de copt lasand spatiu intre ele.
Puneti deasupra bilele mici.
Acoperti cu un prosop curat si lasati sa creasca 1 -2 ore.
Incalziti cuptorul la 180° C.
Bateti galbenusul cu laptele si ungeti briosele.
Decorati cu zahar perlat.
Dati la cuptor timp de 20 de minute.
Calde scoase din cuptor le-am uns cu miere.
(inccalziti 1 lingura de miere cu o lingura de apa si amestecati)