Desert briose cu pere si crema de branza

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 16 Sep 2018 | 3604 vizualizari

 

Daca tot se gasesc pere gustoase pe piata, am profitat si am facut ceva dulce. Pentru reteta m-am inspirat din Bucataria Ramonei.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 60 g unt moale
  • 60 g zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 50 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 125 g faina
  • 1/2 plic de praf de copt (5 g)
  • 200 g pere curatate de coaja si cotor
  • Crema:
  • 120 g unt moale
  • 150 g branza pufoasa cu smantana
  • 100 g zahar pudra cernut
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu pere si crema de branza:

Se freaca untul cu zaharul. Se incorporeaza oul si un praf de sare. Se adauga laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Perele curatate de coaja si cotor se clatesc cu putina apa si se taie cubulete. Se incorporeaza in aluat, punand 1/3 deoparte.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge o tava pentru briose cu unt si se tapeteaza cu hartiute. Se umplu formele cu aluat, iar pe deasupra brioselor se pun celelalte cubulete de pere. Se introduce tava la cuptor pana cand briosele sunt rumenite frumos. Se lasa sa se raceasca.

Crema se pregateste mixand toate ingredientele.

Inainte de a orna briosele, crema se mai da la rece pentru a se mai intari, apoi acestea se pot decora dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu pere si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura inteligenta