Desert chec aromat de post

de cristina1985 in Prajituri, 16 Mar 2019 | 3086 vizualizari

 

"Retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa minerala
  • 200 ml suc proaspat portocale
  • 1 lg-ta scortisoara
  • coaja de la 2 portocale mari
  • 1 lg-ta bicarbonat
  • 1 lg-ta praf de copt
  • 1 lg-ta esenta rom
  • 2 mere
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec aromat de post:

Se bat bine uleiul cu zaharul, apoi se adauga pe rand apa minerala, sucul (stors) de portocale, esenta rom, faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara si nuca macinata.

Se toarna 1/3 aluat intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, pentru a se scoate mai usor. Se pun cubulete de mar (decojit) date prin faina  si se continua asa pana se termina ultimul strat  (cu mere). La mine au fost trei straturi de aluat si trei de mere. Va iesi un singur chec care se coace la foc mic 50 minute, sau pana este gata.Se verifica dupa 50 minute, cu un frigarui de lemn.Daca iese curat, dupa ce l-ati introdus in mijloc, inseamna ca este gata. Altfel se mai lasa in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec aromat de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]