Desert chec cu rahat

de loredanaaa in Dulciuri, 4 Iul 2017 | 2917 vizualizari

 

Un chec pufos si aromat si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 80 gr unt topit
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 gr rahat tocat marunt
  • coaja razuita de la o portocala sau lamaie
  • un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu rahat:


Separăm  albusurile de galbenusuri. Albusurile  le batem spuma tare cu praful de sare. Treptat, adaugam cate putin zahar. Mixam  galbenusurile  pana cand obținem consistenta unei creme.

 Peste spuma de albusuri, adaugam gălbenușurile, cu o spatula de silicon amestecam usor cu mișcări de sus in jos.

 Treptat adăugăm faina amestecata cu praful de copt, alternand cu untul topit. Punem coaja de portocolata si zaharul vanilat, incorporam usor. Apoi adăugăm și rahatul, amestecand usor. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de chec tapetata cu foaie de copt. 

Checul il lasam la cuptor pana trece “testul scobitorii” .

Eu am făcut si cateva briose (6 briose) din acelasi aluat, in care am adaugat cateva smochine.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]