Desert chec in straturi

de katty in Dulciuri, 24 Mar 2018 | 4347 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • un praf de sare
  • 7 linguri zeama de portocale
  • 5 linguri ulei
  • 1 1/2 cana faina
  • 5 gr praf de copt
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 3 linguri nuca macinata
  • 50 gr coacaze negre congelate
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec in straturi:

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, zeama de portocale, uleiul si omogenizam. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor cu o spatula.

Impartim compozitia in 3 parti cat mai egale. In prima punem cacaua, in cea dea doua nucile macinate. Turnam compozitia cu cacao in 2 tavi de chec tapetate cu hartie de copt. Nivelam si turnam compozitia cu nuci. Deasupra  punem compozitia simpla, apoi presaram coacazele congelate.

Dam tavile la cuptor pana checul trece proba scobitorii. Scoatem checul, il lasam sa se raceasca, apoi presaram deasupra zahar pudra cu aroma de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]