Welfenspeise - Vanilla sabayon

de ala_oancea in Dulciuri, 18 Feb 2010 | 6621 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 35 gr amidon
  • 50 gr zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 500 ml lapte
  • Spuma de vin:
  • 3 galbenusuri
  • 80 gr zahar
  • 10 gr amidon
  • 250 ml vin alb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Welfenspeise - Vanilla sabayon:

Se bat albusurile spuma. Amidonul, zaharul si vanilia se amesteca bine cu 6 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Cand laptele este fierbinte se adauga amestecul cu amidon amestecand mereu. Se adauga apoi si albusurile spuma si se amesteca bine. Se toarna compozitia in boluri si se lasa la racit.

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si amidonul. Se adauga putin cate putin vinul, apoi se pune vasul la foc mic. Se lasa 2-3 minute apoi se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Nu lasati sa fiarba deoarece se poate taia. Se toarna spuma de vin in boluri peste compozitia cu albusuri si se lasa la rece.

Este un desert delicios ! Vreau sa incerc neaparat si varianta: baza cu cacao si spuma cu vin rosu ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Welfenspeise - Vanilla sabayon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si mere reteta cu cana