Desert ciocolata de casa cu sirop de cirese

de Constelatialeu in Dulciuri, 7 Iun 2018 | 3791 vizualizari

 

''Picnicul Bucatarasilor''........pentru ca am facut dulceata de cirese si au fost foarte zemoase mi-a ramas destul de mult sirop si atunci mi-a venit ideea sa fac ciocolata de casa cu sirop de cirese si dulceata de cirese.

 

INGREDIENTE

  • Foi de napolitane ( pachet mare 5 foi)
  • 400 ml sirop de cirese de la dulceata de cirese
  • 1 kg lapte praf
  • 300 g margarina rama
  • 120 g cacao
  • 1 borcan de 400 g cu dulceata de cirese
  • 300 g alune prajite si sarate
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata de casa cu sirop de cirese:

Mai intai luam un castron incapator in care punem laptele praf, alunele si dulceata si amestecam. Intr-o craticioara cu fundul dublu se pune siropul de cirese si cacao, se omogenizeaza si se pune pe foc la fiert, sa dea in 2-3 clocote,,amestecam continuu. Tragem de pe foc cratita si adugam margarina taiata cubulete, amestecam pana se topeste bine margarina, apoi adaugam amestecul peste laptele praf. Omogenizam totul . Eu am luat o tava si am pus folie alimentara, am asezat prima foaie de napolitana ( am mai taiat un pic din foaie sa intre perfect in tava) am intins un strat de ciocolata, am asezat a doua foaie de napolitana si am presat usurel, apoi am intins alt strat de ciocolata si am pus deasupra foaie de napolitana, am infasurat bine in folie alimentara, trecand si sub tava sa stea strans, am asezat niste greutati peste tava si am pus tava in frigider sa se intareasca.Pentru ca mi-a mai ramas ciocolata am impartit in doua inca o foaie de napolitana si am pus restul de ciocolata intre cele doua foi, am impaturit in folie alimentara si am dat la frigider. Dupa ce s-a intarit am portionat in bucatele mai mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa cu sirop de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca de cocos si piure de visine