Desert cornulete cu cirese si nuca de cocos

de Lau in Dulciuri, 25 Mar 2018 | 3727 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 150 g untura
  • 100 g smantana
  • 2 oua
  • 1 lingura otet
  • 1 praf de copt
  • 100 g zahar
  • 1lingurita sare
  • coaja de lamaie
  • zeama de 1/2 lamaie
  • 600 -700 g faina
  • Umplutura
  • 200 g cirese fara samburi
  • 100 g nuca de cocos
  • 2 linguri zahar
  • zeama de 1/2lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu cirese si nuca de cocos:

Ciresele le stropim cu zeama de lamaie, adaugam zaharul, nuca de cocos si amestecam bine.

Intr-un bol amestecam untura cu smantana, ouale, adaugam praful de copt stins in zeama de lamaie amestecata cu otetul, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie.

Amestecam cu o lingura de lemn adaugand treptat faina,cand nu mai putem amesteca cu lingura incepem sa framantam cu mana pana ce rezulta un aluat omogen si nelipicios.

Il invelim in folie alimentara si dam la rece 1 ora.

Intindem aluatul pe masa infainata sub forma dreptunghiulara,taiem triunghiuri,adaugam cate o lingurita pe fiecare parte lata si rulam.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu cirese si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor prajiti