Am vazut aceste cornulete la Laura si tare mi-au furat privirea (mai ales ca eu ador cornuletele pregatite in casa). Ea a preluat reteta de la Criss si tot asa, o reteta ce se mosteneste :))))...Sunt ementiale, prea bune, se topesc in gura, aromate si cum mai vreti voi! Fetele le-au umplut cu mac, dar mie imi plac cu nuca, asa ca am optat pentru o umplutura cu nuca. Multumesc fetelor pentru reteta!
Umplutura:
Aluatul:
Intr-un bol amestecam faina cu grisul si sarea.
Adaugam untul rece si taiat cuburi, amestecam cu mana pana obtinem un aluat nisipos.
Punem smantana, vanilia si framantam pana aluatul devine omogen si nelipicios.
Il invelim in folie alimentara si il introducem in frigider pentru 40-50 de minute.
Umplutura:
Macinam nuca, o punem intr-un bol.
Peste nuca, punem cacaoa, zaharul, esenta de rom si le amestecam.
Turnam lapte caldut, treptat, si invartim pana obtinem o umplutura cremoasa.
La final adaugam si crema de ciocolata.
Scoatem aluatul de la frigider.
Rupem o bucata, presaram faina pe masa de lucru, intindem o foaie potrivit de subtire.
Cu un pahar potrivit decupam cercuri, punem cate putina umplutura pe fiecare cerc de aluat.
Rulam cornuletele, le asezam intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu hartie de copt.
Procedam astfel pana terminam tot aluatul.
Introducem cornulete in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 15-20 de minute, pana se usuca putin cornulete. Nu trebuie sa fie aurii.
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le tavalim fierbinti prin zahar pudra.
Le asezam pe un platou si servim.
Daca nu le serviti imediat, pot fi pastrate intr-o cutie metalica. Cu cat stau mai mult cu atat devin mai fragede.
Pofta buna!