Desert cornulete fragede cu smantana si untura

de claudiaO in Dulciuri, 14 Ian 2019 | 12717 vizualizari

 

Am văzut reteta pe blogul Ginei  Bradea, dar am mai adăugat eu ceva, ca sa fiu mai sigura ;)

 

INGREDIENTE

  • 400 g smantana 20%
  • 400 g untura
  • 1 praf de copt dizolvat în 3 lingurite oțet
  • 1 vf de linguriță bicarbonat stins si el
  • 1 plic zahar vanilat Balbake
  • Faina cam 800 g
  • Rahat pentru umplut cam 600 g
  • Un praf de sare
  • Zahar vanilat pudră
Portii: 76
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede cu smantana si untura:

Untura rece o amestecăm cu smantana, adaugam praful de copt si bicarbonatul stinse, sarea, vanilia si faina cat cuprinde, cât sa ne iasă un aluat molcut. Lăsăm la rece 30 minute.

Între timp tăiem rahatul in bucăți lungi si subtirele.

Coca o împărțim în 4 și întindem fiecare bilă de aluat separat, în foaie rotunde si subțire. Tăiem cu rola in triunghiuri. Punem rahatul la baza triunghiului si învârtim. Dam cornuletele la foc potrivit pana se rumenesc usor. Fierbinti le tăvălim prin zahar pudră vanilat.

TIPS-URI

1

Umplutura poate fi variata, nuca, magiun...

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede cu smantana si untura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 18.07 la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta in straturi, de post