Desert cornulete pufoase cu rahat

de Andreea Baraboi in Prajituri, 24 Iul 2014 | 47758 vizualizari

 

Este reteta copilariei mele!

 

INGREDIENTE

  • 200 g untura
  • 550 g faina
  • 1 galbenus
  • 4 linguri smantana
  • un varf de sare
  • jumatate de lamaie rasa
  • o cescuta de apa
  • 200 g zahar pudra
  • rahat 
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete pufoase cu rahat:

Am amestecat toate ingredientele si a rezultat un aluat usor de modelat. Daca iese prea tare, adaugam putina apa din cescuta. Daca nu va trebuie, nu o folosim deloc.

Am intins foaia de aluat si am taiat in forma de romburi, dupa care am plasat in centrul rombului o bucatica de rahat, apoi am rulat, asigurandu-ma ca am inchis bine capetele pentru a nu se deschide la cuptor.

Am dat tava la cuptorul preincalzit la foc mic pentru15 -20 minute, pana cand cornuletele au inceput sa prinda culoare si sa se rumeneasca usor.

Se scot de la cuptor si se pudreaza fierbinti cu zaharul pudra dat prin sita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete pufoase cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci