Desert cornulete pufoase cu rahat

de Andreea Baraboi in Prajituri, 24 Iul 2014 | 47264 vizualizari

 

Este reteta copilariei mele!

 

INGREDIENTE

  • 200 g untura
  • 550 g faina
  • 1 galbenus
  • 4 linguri smantana
  • un varf de sare
  • jumatate de lamaie rasa
  • o cescuta de apa
  • 200 g zahar pudra
  • rahat 
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete pufoase cu rahat:

Am amestecat toate ingredientele si a rezultat un aluat usor de modelat. Daca iese prea tare, adaugam putina apa din cescuta. Daca nu va trebuie, nu o folosim deloc.

Am intins foaia de aluat si am taiat in forma de romburi, dupa care am plasat in centrul rombului o bucatica de rahat, apoi am rulat, asigurandu-ma ca am inchis bine capetele pentru a nu se deschide la cuptor.

Am dat tava la cuptorul preincalzit la foc mic pentru15 -20 minute, pana cand cornuletele au inceput sa prinda culoare si sa se rumeneasca usor.

Se scot de la cuptor si se pudreaza fierbinti cu zaharul pudra dat prin sita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete pufoase cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu cacao ,rahat si stafide