Desert cornuri cu nuca

de cristinutanicolita in Dulciuri, 7 Mai 2020 | 3421 vizualizari

 

Aluaturi de casă!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 200 g zahar
  • 25 g drojdie proaspătă +1 lg zahăr +1 lg apa caldă +1 lg faină
  • Un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 2 lg unt
  • Umplutură:
  • 200 g nuca măcinată
  • 5 lg zahar
  • 2 lg lapte
  • Esenta de rom
  • 2 lg cacao

Pt uns: Un galbenus +1 lg lapte

Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri cu nuca:

Drojdia se alifiaza cu zahărul. Se adaugă apa si faina, se omogenizeaza si se lasa la crescut.

Laptele se pune la încălzit împreună cu zahărul și untul.

Faina cernuta se pune intr-un castron.  Se adaugă drojdia, coaja de lămâie, galbenusurile, laptele. Se frământă un aluat elastic și nelipicios. 

Se acoperă vasul cu un servet si se lasa aluatul la crescut până își dublează volumul! 

Umplutură: Nuca măcinată se omogenizeaza cu zahărul, esenta, cacao, laptele. 

După ce a crescut aluatul se imparte in 4 părți. 

Se ia o parte se intinde si se taie in 8 triunghiuri. Se pune umplutura la baza triunghiului și se ruleaza. 

Se procedează la fel si cu restul de aluat. 

Cornurile se ung cu galbenus si se coc la 200 de grade cca 30 min.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]