*Aluaturi de casa*
Aceste mici si dragalase briose sunt o combinatie intre croissant si muffins. Au consistenta unui croissant si aspect de muffins.
Nu sunt prea dulci, insa se pot umple cu diverse creme sau cu fructe uscate.
Sursa mea de inspiratie pentru aceasta reteta a fost youtube.
Punem intr-un bol faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam laptele caldut.
In laptele caldut adaugam 1 lingurita zahar tos si drojdia.
Amestecam putin pana cand drojdia se dizolva si lasam deoparte 5 minute la loc cald.
Dupa cele 5 minute, adaugam 50 g zahar pudra si sare, apoi amestecam putin cu o lingura.
Adaugam untul moale(50g) si incepem sa framantam aluatul. Trebuie sa obtinem un aluat care nu se lipeste de maini.
Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam aluatul la crescut la loc cald, cca. 1h.
Dupa ce aluatul a crescut, il rasturnam pe masa de lucru pe care am presarat putina faina si ii dam forma de bila.
Impartim aluatul in 6 bucati egale. Le acoperim cu folie alimentara si le mai lasam la crescut aprox. 10-15 minute.
Luam fiecare bucata de aluat si o intindem cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara foarte, foarte subtire.
Ungem foaia cu unt moale, apoi o rulam.
Ruloul obtinut il taiem in jumatate pe lungime, astfel incat sa obtinem 2 bucati egale.
Fiecare bucata o rasucim sub forma unui trandafir. Avem grija ca partea cu straturile de unt sa ramana deasupra.
Punem fiecare cruffin format intr-o tava de briose pe care am uns-o inainte cu unt si am presarat-o cu faina.
Procedam la fel cu toate bucatile de aluat.
Dupa ce am terminat de modelat, acoperim tava cu folie alimentara si mai lasam la crescut aprox. 45 min.
Preincalzim cuptorul la 180 grade si le coacem aprox. 15-17 minute.
Dupa ce sunt gata, le lasam la racit si le pudram cu zahar pudra.