Desert cu frişcă şi fructe de pădure

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 1 Mar 2011 | 6574 vizualizari

 

Un desert special intr-o zi speciala, 1 Martie!

Am incercat sa pregatesc ceva in armonie cu semnificatia zilei, m-am bazat pe simbolul alb-rosu al martisorului. De asemenea, am vrut sa fie un desert usor, cu aroma de primavara.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de piscoturi,
  • 200 ml frisca lichida,
  • fructe de padure congelate (afine, coacaze, mure, zmeura, capsuni, visine),
  • 8 linguri de zahar,
  • 1 zahar vanilat,
  • 1 esenta de vanilie,
  • 100 ml apa.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu frişcă şi fructe de pădure:

Am pregatit intai frisca si am lasat-o la rece.

Apoi am facut siropul din 100 ml apa, 1/2 esenta de vanilie si 4 linguri de zahar. Le-am pus pe foc 5 minute si am amestecat pana cand s-a topit complet zaharul, apoi am lasat la racit.

Fructele de padure le-am scos din congelator cam cu 2 ore inainte de a prepara desertul. Le-am pus intr-un castron si am adaugat peste ele 1/2 esenta de vanilie, 1 zahar vanilat si 4 linguri de zahar.

Am ales sa servesc acest desert direct in pahare pentru ca am vrut sa ofer martisoare dulci la fiecare si mi s-a parut o idee super.

Am pus in pahar 1 piscot rupt in doua, l-am insiropat, apoi am adaugat frisca, fructe si sos de la fructe (datorita zaharului fructele lasa un sirop delicios atunci cand se decongeleaza). Am repetat operatiunea cu inca un piscot insiropat, frisca si fructe.

La final am decorat cu frisca si am ales cateva fructe delicioase pentru a orna.

Nu ramane decat sa legati un snur de martisor la pahar si il oferiti cu drag celor apropiati. Este un cadou foarte apreciat.

La multi ani de Martisor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu frişcă şi fructe de pădure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Dana_Retetegg 1

05.03.2011, 10:13

Cris, a fost tare bun, cred ca il repet pe 8 martie Stai cu ochii pe el sa-l prinzi

adry88 1

11.06.2011, 17:57

tare bun

Dana_Retetegg 1

11.06.2011, 22:28

merci

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu capsuni