Desert cupola Savoiardi cu piscoturi

de Rahela Velicu in Prajituri, 10 Iun 2021 | 3243 vizualizari

 

Un desert delicios fara coacere.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frisca lichida
  • 250 gr mascarpone
  • 50 gr ciocolata razuita
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie
  • 100 ml lapte + 1/2 lingurita de miere
  • 250 gr piscoturi
  • 100 gr ciocolata alba + 2 linguri de lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cupola Savoiardi cu piscoturi:

Mai intai mixam frisca lichida pana cand devine ferma. Adaugam mascarponele si mai mixam aproximativ 1 minut.

Adaugam ciocolata razuita si coaja razuita de lamaie si amestecam cu o spatula.

Laptele il incalzim usor la microunde pentru 10-12 secunde, iar mierea o dizolvam in el.

Tapetam un bol incapator cu folie alimentara ( in lipsa acesteia, eu am folosit folie de aluminiu).

Trecem 3-4 secunde piscoturile prin laptele caldut si tapetam peretii bolului cu acestea. In mijloc punem toata crema de mascarpone si acoperim cu inca un strat de piscoturi. Dam desertul la rece  pentru 30-40 de minute.

Topim ciocolata alba impreuna cu 2 linguri de lapte si o turnam deasupra cupolei. Mai dam cupola 10 minute la frigider si putem portiona. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cupola Savoiardi cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]