Desert foietaj cu mere

de mihaelar63 in Dulciuri, 25 Apr 2019 | 1652 vizualizari

 

 Se apropie 1 mai si inca mai avem mere din livada proprie . Cu aluatul pe stoc m-am gandit ca sa prepar rapid un desert pe placul nostru. Am tot vazut tot felul de modele de a taia foietajul . L-am ales pe acesta pentru ca nu este prea mult perportie . Zaharul l-am inlocuit cu cateva linguri de gem de zmeura . Merele le-am aromat cum am avut eu pofta si imaginatie . Imaginatia vine gatind am introdus si ineditul pliculetului de ceai :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere
  • 2 foi aluat foietaj
  • 2 linguri unt
  • 100 gr stafide
  • 50 ml coniac
  • 50 ml rom brun
  • 3 linguri gem zmeura
  • 1 lingurita pudra ghimbir
  • 1 lingurita pudra scortisoara
  • 1 pliculet ceai aromat mangostan cu maracuja
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foietaj cu mere:

  1. Stafidele se pun la hidratat impreuna cu rom si coniac .
  2. Pentru a grabi hidratarea lor se incalzesc un minut la cuptorul cu microunde .
  3. Merele se spala si se curata de seminte , apoi se taie cubulete .
  4. Nu am curatat merele , coja este plina de vitamine .
  5. Caliti merele impreuna cu untul intr-o tigaie pana incep sa se imoaie .
  6. Se pune gemul de zmeura si se da aroma cu scortisoara si ghimbir . Amestecati .
  7. In acest moment am observat ca  zeam formata la calirea merelor este usor rosiatica . Am vrut sa intensific culoarea si aroma si am folosit un pliculet de ceai cu mangostan si maracuja .
  8. Am lasat sa se raceasca putin amestecul cu mere si apoi am scos pliculetul de ceai .
  9. Aluatul pentru foietaj se tine la rece pana in momentul in care incepeti sa lucrati cu el .
  10. Se taie fiecare foaie in noua patrate si se modeleaza ca in imagini .
  11. Fiecare romb-cosulet se umple cu amestecul de mere .
  12. Dati tava la cuptor timp de 30 minute pana cand se observa ca aluatul este copt .
  13. Eu am folosit programul special al; cuptorului pentru puff-pastry.

TIPS-URI

1

Pliculetul de ceai folosit -stiam cat de aromat este si ce culoare da .

2

Stafidele se pun la hidratat impreuna cu rom si coniac .

3

Pentru a grabi hidratarea lor se incalzesc un minut la cuptorul cu microunde .

4

Aluatul pentru foietaj se tine la rece pana in momentul in care incepeti sa lucrati cu el .

5

La servire puteti pudra cu zahar pudra .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foietaj cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ,,Viviana,,