Desert friganele

de Ancutsa in Dulciuri, 30 Mai 2018 | 3533 vizualizari

 

Pentru mine, friganelele, gogosile, mirosul de vinete coapte si aroma de dulceata care fierbe sunt o parte din aromele copilariei. Nu am mai facut demult friganele si toata lumea ar fi mancat ceva dulce, asa ca am pregatit cateva, folosind o paine mai veche. Unii le-au mancat cu zahar pudra, altii simple, altii cu smantana mai grasa si gem de mure de casa.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 paine mai veche
  • un praf de sare
  • 1 pahar cu lapte
  • Pentru decor:
  • zahar pudra
  • ori smantana 20% si gem de mure
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert friganele:

 

Intr-un castron mai inalt, se bat cu un tel ouale cu laptele si un praf de sare.

Se feliaza o paine mai veche (de o zi sau doua), apoi se scufunda fiecare felie in amestecul de oua cu lapte si se scoate repede pe o farfurie.

Cand eram mici, tata prajea friganelele intr-un tuci cu ulei incins, acum i-am rasfatat eu pentru ai mei si le-am pregatit intr-o tigaie antiaderenta cu putin ulei incins. Ce-i drept, tot tata le face cele mai bune.

 

Timp: aprox 30min

Portii: 6

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/05/friganele.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert friganele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea