Desert fursecuri cu afine, curmale, nuci si migdale

de Ancutsa in Dulciuri, 14 Oct 2018 | 3189 vizualizari

 

Mi-au placut mult aceste fursecuri vazute la Criss  https://www.bucataras.ro/retete/fursecuri-umplute-cu-pasta-de-curmale-79680.html, careia ii multumesc. Le-am pregatit pentru Concursul “Retete inspirate de toamna”.
Ce am modificat: am inlocuit untul cu ulei, am pus 3 oua in loc de 1. Ca umplutura, pentru unele fursecuri am folosit afine, pentru altele, mieji de nuca sau curmale deshidratate. Le-am decorat cu fulgi de migdale. Au iesit pufoase si gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua mari
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 150 ml ulei
  • 420 g faina (cu tot cu infainat)
  • 1 plic praf de copt
  • un varf lingurita sare
  • pentru decor:
  • o mana de afine
  • cateva curmale deshidratate
  • fulgi de migdale, dupa gust
  • cativa mieji de nuca, rumeniti
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu afine, curmale, nuci si migdale:

 

Eu am avut afine la congelator, asa ca le-am scos din timp, le-am decongelat si le-am scurs.

Se preincalzeste cuptorul. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie, praful de copt si faina cat cuprinde, amestecand si framantand putin, pana obtinem un aluat bun de intins, dar pufos, daca apesi cu degetul, coca sa revina la forma initiala.

Se presara faina pe masa de lucru, se intinde aluatul si se cu o lingura din aluat, se apasa cu degetul in mijloc, pentru a-i face o adancitura, se umple, se inchide, formand in mana o bila. Ca umplutura, pentru unele fursecuri am folosit afinele decongelate mai devreme, pentru altele, mieji de nuca sau curmale deshidratate, carora le-am scos samburii.

Se orneaza cu fulgi de migdale.

Se asaza intr-o tava pregatita cu foaie de copt si se coc la foc mediu intre 12-15 minute. Sunt gata foarte repede, eu le-am lasat mai albe, sa nu se usuce. S-au crapat putin la copt, dar erau asa dragute cum se scurgeau usor afinele, dar era si mai dragut cand nu stiai cu ce nimeresti la celelalte: curmale sau nuci. Iar migdalele rumenite de pe ele au fost asa bune!

Timp de pregatire: 20 min

Timp de coacere: aprox 12-15 min fiecare tava

 

 

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu afine, curmale, nuci si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

ieri la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

ieri la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu zahar caramelizat si crema de nuci