Desert gem de mure

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 2 Aug 2017 | 5989 vizualizari

 

Gem de mure :)

 

INGREDIENTE

  • 2 kg mure
  • 1 kg zahar (mai mult sau mai putin dupa gust).
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gem de mure:

 

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte, sa isi lase sucul.

 A doua zi, se fierbe gemul la foc mic. Se indeparteaza spuma formata si se amesteca sa nu se lipeasca. Cand s-a legat siropul, se ia pe foc.

 Gemul se toarna fierbinte in borcane, se pun capacele si se intorc cu capul in jos. Dupa ce se racesc, se eticheteaza si se depoziteaza la loc racoros.

 Din aceasta cantitate, eu am obtinut: doua borcane mari si unul mic de gem.

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/08/gem-de-mure-2017.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gem de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

pe 22.07 la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici