Desert gris cu dulceata de mure si cacao

de CameliaR in Dulciuri, 27 Mai 2017 | 2831 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 150 g gris
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • dulceata de mure
  • Decor:
  • cacao
  • cubulete de ciocolata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gris cu dulceata de mure si cacao:

Pentru inceput, trebuie sa  fierbem laptele impreuna cu esenta de vanilie. Atunci cand laptele incepe sa fiarba, adaugam cele 130 g de gris, presarandu-l in ploaie si amestecam continuu.

Dam focul la minim si amestecam pana obtinem o compozitie groasa. Daca considerati ca grisul nu este suficient de gros, atunci mai adaugati putin gris. Turnam grisul in boluri sau pahare. Eu am folosit pahare. Prima data, am pus doua linguri de gris, apoi 2 linguri de dulceata, inca doua linguri de gris si o lingura de dulceata. Am presarat deasupra cacao si am pus si cubulete de ciocolata. Puteti sa folositi orice dulceata doriti si de asemenea, puteti sa decorati cum considerati voi ca arata cel mai bine. Eu am vrut sa arate putin mai diferit decat prezentarea clasica. De obicei, servesc grisul cu lapte in boluri, dar cateodata prefer sa ii mai schimb aspectul.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gris cu dulceata de mure si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ulei de cocos, mere si gem, de post