Desert minitarte cu crema de lapte condensat si ciocolata

de Merisor in Prajituri, 21 Mai 2018 | 8528 vizualizari

 

Au avut mare trecere la băieții mei, aceste minitarte cu cremă de lapte condensat și ciocolată!
Mai ales pentru că le-am aromat cu esență de mentă, iar aluatul minitartelor este unul foarte fraged.
Am văzut acest gen de desert cu ciocolată amăruie și lapte condensat, cu ceva timp în urmă, pe blogul lui Adi Hădean, de unde m-am inspirat, pentru cremă.
Cojile minitartelor le-am copt pe flacăra de la aragaz, cu ajutorul unei forme speciale, dar se pot coace și în cuptor, în formele speciale, sau în cele de brioșe, dacă nu dispuneți de acea formă specială.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 250 g unt(65%)
  • 50 g untură de porc solidă
  • 100 g iaurt
  • 100 g zahăr cu aromă de vanilie
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf sare
  • 650 g făină de țară
  • Pentru cremă:
  • 410 g lapte condensat
  • 300 g ciocolată amăruie(74% cacao)
  • 1 linguriță esență de mentă
  • fulgi de migdale pentru decor
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert minitarte cu crema de lapte condensat si ciocolata:

Preparare coji pentru minitarte.

Amestecăm untul moale, ținut la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, cu untura, oul, zahărul cu aromă de vanilie și iaurtul în care am dizolvat bicarbonatul.

Deci, amestecăm bine ingredientele de mai sus, apoi adăugăm, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt.

Adăugăm făină în aluat, până când acesta nu se va mai lipi de mâini frământându-l.

Acoperim aluatul și îl dăm la frigider cel puțin 30 de minute, apoi îl împârțim în biluțe mici, pe care le așezăm pe rând, în formele de minitarte, ale formei de copt, încinsă în prealabil.

La primele minitarte, ungem formele cu puțin ulei, pe urmă nu va mai fi cazul, pentru că aluatul nu se va mai lipi de formă, pe măsură ce aceasta se încinge din ce în ce mai mult.

Biluțele nu trebuie să umple mai mult de 2/3 din formă, ca să nu dea pe dinafară când sunt presate.

Ne vom da seama pe parcurs, cam cât aluat încape în formele de minitarte.

Coacem minitartele, punând forma pe flacără la intensitate medie spre mare și întorcând-o de pe o parte pe cealaltă, până când acestea se rumenesc atât la exterior, cât și la interior.

Mie mi-au ieșit 70 de minitarte, din care am umplut doar 30 cu crema de lapte condensat și ciocolată, restul le voi păstra în pungă de hârtie, în cămară și le voi umple altădată cu o altfel de cremă.

Preparare cremă de lapte condensat și ciocolată

Rupem ciocolata în bucăți mai mici și o punem într-un vas cu pereți dubli.

Peste ciocolată, adăugăm laptele condensat și punem vasul pe foc, amestecând continuu în el, până când ciocolata se topește și se omogenizează compoziția.

Înainte de a ridica vasul de pe foc, adăugăm și esența de mentă.

Cu ajutorul unui posh, umplem aceste minitarte cu crema de lapte condensat și ciocolată, cât încă este caldă și le decorăm cu fulgi de migdale.

Le dăm la rece până în momentul servirii.

Eu le pun în cutii de plastic, cu capac și le păstrez la figider.

Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert minitarte cu crema de lapte condensat si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Ina 1

17.06.2018, 12:52

Doamne, sunt perfecte

Corinuta 1

17.06.2018, 13:23

woooooaaaaaaa, cum arata! te poti apuca de candy baruri Meri, sunt la mare cautare

Panacris 1

29.12.2018, 12:50

Pfff, cum de le-am ratat? Fur și eu rețeta de cremă!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura sau inghetata?