Desert mucenici moldovenesti

de miremirc in Dulciuri, 9 Mar 2012 | 6606 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • 100 g margarina topita
  • 100 g zahar
  • 200 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita rasa de sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • Uns deasupra :
  • 4 linguri miere topita
  • 150 g nuci macinate
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici moldovenesti:

Pregatim maiaua astfel : amestecam drojdia proaspata cu 1 lingura de zahar pana se lichefiaza. Apoi adaugam putina apa calduta. Lasam sa dospeasca 10 minute. Intr-un castron cernem faina si adaugam sarea, zaharul, coaja rasa de lamaie, maiaua, margarina topita si calduta, apa calduta treptat. Framantam bine, apoi lasam la crescut 1 ora.

Aluatul il rasturnam pe masa de lucru, il facem sul si il taiem in mai multe bucati. Fiecare bucata o rulam, o taiem in 2 si formam cifra 8, ca in imaginile de mai jos sau facem modelul de la muceniii moldovenesti de anul trecut.

Asezam mucenicii in tava, ii mai lasam 20 de minute la crescut, apoi ii dam la cuptor pentru 25-30 de minute. Mie mi-au iesit 23 bucati de mucenici. Cine doreste poate face mucenicii mai mari si atunci ocupa fix o tava.

Dupa ce s-au copt, asa fierbinti ii ungem cu miere topita fierbinte si presaram deasupra nuca macinata amestecata cu scortisoara.

Absolut deliciosi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu nuca