Desert papanasi prajiti cu smantana si gem de capsuni

de Tabita _ in Dulciuri, 5 Apr 2020 | 3272 vizualizari

 

De fiecare data papanasii sunt un succes. Tuturor le plac.

Sunt deliciosi.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • ulei pentru prajit

Decor:

  • 200 ml smantana
  • 150 g gem de capsuni
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi prajiti cu smantana si gem de capsuni:

Branza de vaci se scurge bine de zer si se pune intr-un castron incapator.
Se adauga ouale, praful de sare, zaharul vanilat si se mixeaza bine.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga prin cernere si se amesteca.
Se va obtine un aluat moale.
Nu se framanta.
Se acopera castronul cu o folie de plastic si se lasa la rece pentru 30 de minute.
Am scos aluatul din frigider si l-am pus pe un blat infainat cu putina faina.
Am intins o foaie si am decupat inelele cu ajutorul unui pahar si a unui dop de sticla. Apoi am modelat cu mana pentu a da forma dorita. De asemenea, bilutete le-am modelat tot cu mana.
Cat au stat pe blatul de lucru s-au mai umflat putin.
Am pus uleiul intr-o oala mai adanca si am inceput sa le prajesc.
Uleiul trebuie sa fie bine incins.
Se prajesc 2 sau 3 minute sau pana capta o culoare aurie.
I-am scos si i-am asezat pe hartie absorbanta.
I-am transferat apoi pe farfuri si i-am ornat cu smantana si gem de capsuni.

TIPS-URI

1

Optional se poate adauga si coaja de lamaie sau de portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi prajiti cu smantana si gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (23)

Tabita _ 1

07.04.2020, 04:28

Adi multumesc

Tabita _ 1

07.04.2020, 04:28

Cris

Rocsi 1

11.04.2020, 20:26

Sunt o nebunie, foarte buni si gustosi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

ieri la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piece Montee (Croquembouche)