Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

de Bucataras in Dulciuri, 3 Noi 2025 | 1089 vizualizari

 

Răsfață-te cu papanași cu smântână și dulceață, desertul tradițional românesc preferat de toți. Gust dulce, textură pufoasă și combinație perfectă de arome! Pentru a pregăti Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas sunt necesare următoarele ingrediente: brânză de vaci, făină, ou, zahăr, dulceață, smântână.      

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas
  • 250 g brânză de vaci
  • 75 g zahăr
  • 1 ou
  • 200 g făină de grâu
  • esență de vanilie
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru servire:
  • smântână și dulceață
  • ulei pentru prăjit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas:

Cum se prepara acesti Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas:

 Amestecă într-un bol făina, un praf de sare, praful de copt, zahărul. Adaugă oul, brânza de vaci, esența de vanilie și amestecă bine toate ingredientele până obții un aluat omogen și lipicios.

Scoate-l pe blatul de lucru bine înfăinat și modelează câte o bilă mai mare, apoi dă-i formă de papanaș. Modelează la fel bile mai mici.

Încinge uleiul într-o tigaie și prăjește papanasii pe ambele părți, la foc mediu, apoi scoate-i pe o farfurie tapetată cu hârtie de masă ca să absoarbă excesul de ulei.

Garniseste-i cu smântână și dulceața preferată și servește-i calzi. Sunt foarte pufoși și gustoși.

Incearca si reteta de Papanasi din gris, deliciosi sau varianta de Papanasi muntenesti, la fel de gustosi.

Iti recomandam si reteta de Papanasi cu smantana si topping de dulceata.


Daca ti-a placut reteta noastra "Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]