Tot din categoria rapid, fara fasoane, pampoane sau alte complicatii ca asa a picat anul asta sa nu fiu in parametrii optimi....imi picase pe piscoturile cu cacao si de cate ori voriam sa fac ceva nu le gaseam, acum 2 saptamani am dat peste ele si le-am achizitionat, sa fie acolo, ca nu se stie si uite ca mi-au prins bine ca m-au scos din impas....
Mai intai mi-am pregatit tava in care am asamblat prajitura, am o tava cu pereti detasabili pe care am imbracat-o cu folie alimentara ( 24/35 cm). Am pus foile de gelatina la hidratat in apa rece. Apoi am pus in bolul robotului mascarponele si frisca. Galbenusurile cu zaharul le-am pus intr-un castron de inox si am pus castronul pe baie de abur, amestecam continuu pana se topeste zaharul apoi adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata, tagem de pe foc si adaugam gelatina stoarsa bine. Omogenizam si apoi acest amestec il punem in bolul robotului peste mascarpone si frisca lichida, mixam bine pana obtinem o crema ferma, adaugam si zmeura si continuam sa mixam inca 3-4 min. Amestecam ness-ul cu lichiorul de cafea si apa apoi inmuiem piscoturile, asezam primul strat de piscoturi cate 6 pe rand ori 4 randuri apoi crema, al doilea strat de piscoturi dar le-am asezat invers, adica doua randuri a cate 11 piscoturi, am intins crema, am ornat cu moate de crema, am presarat drajeuri de ciocolata si zmeura.Am dat la rece. Maine vad eu ce a iesit.....:D
1
puteti renunta la gelatina eu am avut o problema cu mascarponele, nu stiu de ce a fost cam moale, desi era in termen....asa ca am zis sa nu risc sa iasa o ''ciorba''....