Desert placinta creata dobrogeana

de DulciuriSiNuNumai in Prajituri, 25 Mar 2013 | 18926 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi placinta
  • 750 g branza de vaci proaspata
  • 150 g branza de oaie
  • 6 oua
  • 400 ml iaurt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta creata dobrogeana:

Intr-un bol se pune branza de vaci proaspata, branza de oaie razuita si 4 oua. Apoi se amesteca bine compozitia.    

Se intinde prima foaie de placinta, se unge cu ulei si apoi se aseaza deasupra cea de-a doua foaie. Pe jumatate de foaie se toarna cam cinci linguri din compozitia de branza, se intinde uniform si se acopera cu cealalta jumatate de foaie.

Se strange foaia prin impingerea foii dinspre margini spre centru. De aici si numele de placinta creata. Intr-un bol se amesteca iaurtul cu cele 2 oua ramase.

Se unge cu ulei tava, se aseaza placinta si se toarna deasupra amestecul de iaurt si oua. Se lasa sa se "intrepatrunda" ingredientele pentru 10-15 minute.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 50 de minute.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta creata dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu budinca