Desert placinta cu mere si pere

de Ancutsa in Prajituri, 26 Sep 2020 | 1703 vizualizari

 

Plăcintă cu mere și pere si aluat pufos.
Aluatul obținut are 1,5 kg și este suficient pentru două deserturi. Eu am preferat să fac și plăcintă și cornulețe, așadar umplutura prezentată mai jos este pentru o plăcintă.

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplutură:
  • 4 mere,
  • 2 pere Santa Maria,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 1 anason stelat,
  • ½ linguriță pudră de vanilie Bourbon,
  • ½ linguriţă scorţişoară,
  • Pentru aluat:
  • 10 g drojdie uscată,
  • 250 g unt,
  • 430 g făină pentru patiserie tip 550,
  • 340 g făină albă 000,
  • 2 ouă,
  • 190 ml apă rece,
  • 250 ml borș,
  • Un praf de sare,
  • În plus:
  • Aprox 60 g făină, pentru blatul de lucru,
  • Pesmet, după gust,
  • Lapte, pentru uns, după gust
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere si pere:

 

 

Pentru umplutură:

Speli fructele, apoi le decojești și le dai pe răzătoare. Le călești într-o crăticioară, adaugi îndulcitorul și mirodeniile, amestecând. Le fierbi până se înmoaie.

 

Pentru aluat:

Amesteci untul/margarina cu un oraf de sare și ouăle, adaugi alternativ câte o jumătate din fiecare tip de făină, borșul și apa, amesteci puțin, apoi adaugi drojdia și restul de făinuri. Frămânți până obţii un aluat moale şi lucios. Datorită conținutul de unt, aluatul trebuie dat la frigider, pentru a putea fi lucrat.

 

Pentru a lucra mai uşor, împarte aluatul în două bucăţi egale. Eu am făcut dintr-o bucată de aluat, plăcintă, iar din cealaltă, cornulețe.

 

Aluatul pentru plăcintă îl împarți mai departe în două bucăți: una va fi baza, cealaltă capacul.

Întinzi  primul aluat (baza) în foaie subţirică pe masa presărată cu făină şi îl transferi într-o tavă cu foaie de copt. Presari pesmet, adaugi umplutura de fructe și o nivelezi, apoi presari din nou pesmet.

 

Celălalt aluat (pentru capac) îl întinzi în foaie mai grosuţă şi îl decupezi după plac, apoi așezi cu grijă capacul plăcintei.

 

Ungi plăcinta cu puțin lapte și o dai la cuptorul preîncălzit, la foc mic spre mediu, până se rumeneşte (22-25 de minute).

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/09/placinta-cu-mere-si-pere.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere si pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere, nuci si Amaretto