Desert prajitura 13 ianuarie

de Constelatialeu in Prajituri, 13 Ian 2022 | 4589 vizualizari

 

13 ian are mai multe semnificatii pentru mine, asa ca am hotarat sa ''botez'' prajitura asta 13 ianuarie.Aveam cateva idei in cap dar nimic concret pana m-am apucat sa o fac.

 

INGREDIENTE

  • Blat cu banane ( tava 35/26 cm)
  • 2 oua
  • 175 g zahar
  • 75 ml ulei
  • 130 g iaurt grecesc 10% grasime
  • 3 banane coapte cca 250 g
  • esenta de vanilie
  • 30 g cacao
  • 120 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Blat alb ( tava 35/26 cm)
  • 3 oua
  • 90 g zahar
  • 90 g faina
  • 25 ml ulei
  • 30 ml lapte dulce 3,5% grasime
  • zeama de lamaie
  • Crema cu ness
  • 300 g unt cu 82% grasime
  • 230 g lapte condensat
  • 3 lingurite ness
  • 100 g ciocolata alba Callebaut
  • 100 ml smantana pentru frisca 36% grasime
  • Frisca
  • 400 ml smantana frisca cu 36% grasime
  • 5 pliculete zahar vanilat
  • Decor
  • ciocolata alba callebaut
  • ness
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura 13 ianuarie:

Blat cu banane :Intr-un castron am amestecat ouale cu zaharul si esenta de vanilie, am adaugat uleiul, iaurtul si bananele pasate bine, am omogenizat totul, apoi am adaugat amestecul de faina, cacao si praf de copt, cernute. Am tapetat cu hartie tava ( 35/26 cm), am o tava care nu are peretii inalti, am intins aluatul in tava si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 25 min. Am scos blatul din tava si l-am lasat sa se raceasca.

Blat alb : Intr-un castron am mixat albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile cu miscari lente, apoi am cernut faina si am omogenizat, la final am adaugat uleiul si laptele pe care le-am incorporat cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava ( 35/26 cm) cu hartie de copt, am intins aluatul in tava si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 20-25 min. Am scos blatul din tava si l-am lasat la racit.

Crema de ness: Intr-un castron de inox am pus untul la temperatura camerei, l-am mixat cateva min apoi am adaugat laptele condensat si ness-ul si am mai mixat cateva min, nu va speriati daca are aspect taiat isi revine. Separat am pus la topit ciocolata cu smantana pentru frisca pe baie de abur, apoi putin cate putin am incororat-o in crema de unt, mixand cate 1-2 min dupa fiecare tura de ciocolata topita. 

Frisca : Smantana pentru frisca rece de la frigider am pus-o intr-un vas inalt, am adaugat zaharul vanilat si am mixat pana am obtinut o frisca ferma.

Asamblare: Am dezlipit blaturile de pe hartia de copt, le-am suprapus si am taiat uniform marginile. Am asezat blatul cu banane pe un platou, am intins o parte din crema de ness, am oprit si pentru decor,am nivelat uniform crema, apoi am asezat blatul alb, peste care am pus frisca batuta , am nivelat apoi am sectionat prajitura in 32 pe parti egale ( am masurat prajitura si apoi am impartit in asa fel incat sa-mi iasa bucati aproximativ egale). Fiecare bucata in parte am ornat-o cu crema de ness, am pus si cate o pepita de ciocolata alba si am presarat ness .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura 13 ianuarie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura din albusuri cu crema de lamaie