Desert prajitura Acoperis

de dantes in Prajituri, 27 Apr 2017 | 3795 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 600 g faina
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 50 g untura
  • 5 linguri smantana
  • 6 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura cacao
  • Pentru crema
  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • 1 litru lapte
  • 2 linguri faina
  • 1 pachet de unt
  • 300 g zahar
  • 2 plicuri zahar vaniliat
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Acoperis:

Pentru foi

Se amesteca toate ingredientele, se framanta bine, se imparte aluatul in 2 bucati, o bucata se imparte in doua si se intind 2 foi; foile se vor taia in 3 parti, pe lungime, pe dosul tavii si se coc. Cealalta bucata de coca se amesteca cu cacaua si se fac 12 betisoare de lungimea tavii si se coc la fel ca foile, pe dosul tavii.

Pentru crema

Budincile, faina si laptele se amesteca si se fierb, amestecand continuu, apoi se pun la racit. Untul, zaharul si vanilia se freaca spuma si se amesteca cu budinca racita.

Ansamblare

O bucata din foaie (cea din mijloc) se umple cu crema, apoi se pun 3 betisoare, se pune din nou crema, se asaza 2 betisoare, se pune din nou crema, apoi se asaza 1 betisor si se umple cu crema. La final, se asaza celelalte doua bucati din foaie, pe margini, pentru a forma un acoperis. Se procedeaza identic si cu celelalte foi, apoi se lasa prajiturile la rece, circa sase ore.

Se poate decora cu sos de capsuni sau ciocolata, dupa preferinte.

TIPS-URI

1

Sunt doua prajituri

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Acoperis" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Alba ca zapada