Desert prajitura cu crema de ciocolata si aroma de migdale

de Ina in Prajituri, 2 Ian 2014 | 74994 vizualizari

 

O prajitură delicioasă, a carei reţetă am preluat-o de la Gabyţa noastră : http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-mousse-de-ciocolata-40638.html  Multumesc, sor'mea! :P

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • un plic praf copt
  • 3 linguri cacao
  • Crema de ciocolată :
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 500 gr friscă lichidă
  • un plic cu gelatina (10 g)
  • esenţă de migdale
  • Pentru decor :
  • 150 g nuca prajita si maruntita
  • 150 gr frisca lichida
  • Pentru sirop :
  • 6 linguri cu zahar
  • 300 ml apa
  • o fiola esenta de rom
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de ciocolata si aroma de migdale:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Galbenuşurile se amesteca cu zahărul pana ce acesta se topeste si obtinem un amestec cremos, apoi adaugam apa şi uleiul şi omogenizam. Turnam  faina amestecata cu  praful de copt şi cacaua. 

In aceasta compozitie vom adauga jumatate din cantitatea de albuşuri bătute, mixand usor, iar cealalta jumatate de albusuri se va amesteca usor, cu o lingura/ paleta de lemn,  doar cu miscari sus -jos.

Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins, la foc mic, pentru 30- 35 minute (timpul de coacere depinde si de cuptor).  

Eu am copt in tava aragazului (30/ 40 cm). Cand e copt, lasam sa se raceasca si-l taiem in doua parti egale, ce vor fi suprapuse la asamblarea prajiturii.

Gelatina o punem la hidratat in 60 ml apa rece.

Din cantitatea de frisca, mixam 400 ml.

Topim pe baie de abur ciocolata, in 100 ml friscă lichida, apoi lasam sa se raceasca usor. 

Topim si gelatina hidratata (eu am pus-o la microunde, 10 secunde), apoi o adaugam in amestecul de ciocolata, impreuna cu o fiola de esenta de migdale. Acest amestec il vom turna putin cate putin, mixand usor, in cei 400 ml frisca batuta. Dam crema la rece, pentru 20 minute.

Asezam pe un platou/ tava jumatate din blat, pe care il insiropam cu sirop de zahar ars (caramelizam 6 linguri de zahar, stingem cu 300 ml apa, iar cand zaharul este complet topit oprim focul, adaugam o fiola cu esenta de rom si racim).

Peste blatul insiropat turnam crema de ciocolata si acoperim cu cealalta jumatate de blat, care va fi si ea insiropata. Decoram cu un strat de frisca batuta, in care adaugam si 50 g miez de nuca, iar restul de nuca maruntita va fi imprastiat uniform pe suprafata prajiturii. Lasam prajitura la rece, cateva ore, apoi portionam si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de ciocolata si aroma de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca