Desert prajitura cu mere si bezea

de nadina73 in Prajituri, 18 Mar 2010 | 61836 vizualizari

 

Ti se topeste in gura!

 

INGREDIENTE

Umplutura:

  • 2 kg mere
  • 150 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • sucul de la 1 lamaie
  • coaja de lamaie

Blat:

  • 300 faina
  • 5 galbenusuri
  • 250 zahar
  • 18o ml ulei
  • 130 ml apa calda
  • coaja de lamaie
  • 1 plic drojdie uscata

Bezea:

  • 5 albusuri
  • 200 zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si bezea:

Umplutura: Merele se curata si se razuiesc prin razatoarea mare, apoi se calesc cu vanilia si zaharul, iar la final se pune scortisoara. Se rade coaja de la 1 lamaie, apoi se adauga si sucul.

Blat: Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu zaharul si apoi se pune uleiul si se mixeaza bine, apoi apa calda si drojdia, coaja de lamaie si faina si nu se mai mixeaza se amesteca cu o spatula.

Se pune compozitia intr-o tava tapetata si unsa, apoi se baga la cuptor pentru10-15 minute. Apoi se scoate si se pun merele razuite si calite si se pune din nou tava la cuptor pentru inca 25 minute.

Bezea: Intre timp se bat albusurile spuma cu zaharul.

Inainte de a fi gata prajitura cu 5 minute se scoate tava si se pune bezeaua dupa care se pune din nou in cuptor.

Este o prajitura super buna si gustoasa si deloc costisitoare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]