Desert prajitura cu nuca si cafea

de mirela0911 in Prajituri, 17 Apr 2017 | 81174 vizualizari

 

Delicii de Paste
Combinatia de nuca si cafea ... mmm, cred ca e pe gustul multora! 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 140 g zahar
  • un praf de sare
  • 1.5 lg faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 140 g nuca macinata
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic cafea instant
  • 250 g nuca
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca si cafea:

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Cand se obtine o spuma ca pentru bezea, se pun 4 galbenusuri (celelalte 2 se vor folosi la crema) pe rand, amestecand cu o paleta cu miscari usoare dupa fiecare galbenus. Separat, intr-un bol se amesteca nuca macinata cu faina si praful de copt. Se toarna in 2-3 reprize peste spuma si se amesteca usor, pana la omogenizare.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 35-40 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Intr-un vas, se pun cele 2 galbenusuri impreuna cu 50 g zahar si zaharul vanilat. Se amesteca, apoi se pune pe baie de aburi, pana se ingroasa. Se adauga cafeaua, se amesteca, apoi se lasa la racit. Untul se mixeaza bine cu restul de zahar, apoi cate putin se pune din crema de galbenusuri, mixand bine dupa fiecare.

Nuca se prajeste usor si se taie bucati mai mici. Se adauga peste crema de unt, se omogenizeaza, apoi se toarna peste blatul bine racit. Se rade deasupra ciocolata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate prepara o glazura sa se puna deasupra.

2

Prajitura se scoate de la rece, inainte de a fi servita cu cel putin jumatate de ora.

3

Se taie cu un cutit ud.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura sau inghetata?