Desert prajitura cu visine si ciocolata

de Constelatialeu in Dulciuri, 28 Apr 2017 | 3437 vizualizari

 

Am congelatorul plin cu visine, cred ca s-au inmultit peste iarna, de plictiseala.

 

INGREDIENTE

  • cca 800 g visine
  • 4-5 linguri zahar brun
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 80 g unt cu 80% grasime
  • 1 pliculet praf de copt
  • Pentru ornat
  • 200 g ciocolata neagra Fine Carre de la Lidl
  • 220 ml frisca lichida
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu visine si ciocolata:

Mai intai, am pus pe baie de aburi, ciocolata si frisca lichida, pana ce s-a topit ciocolata, atentie nu trebuie sa dea in fiert, doar sa se incalzeasca, cat se topeste ciocolata. Apoi am pus la rece in frigider.

Am tapetat o tava 24/36 cm, cu hartie de copt, am asezat visinele dupa ce le-am amestecat cu zaharul brun si am dat tava la cuptor cca. 30 min, cat sa-si lase zeama si sa se lege un pic siropul. Apoi am scos din cuptor, am scurs de sirop visinile, am tapetat din nou tava cu hartie de copt si am asezat visinile scurse. 

Am topit untul si apoi l-am amestecat cu cele 8 galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare, le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. In bezeaua obtinuta, am incorporat galbenusurile amestecate cu untul topit, cu miscari lente de jos in sus, la final, am incorporat faina si praful de copt. Amestecul obtinut l-am intins peste visine si am dat tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii.

Cu ajutorul altei tavi, am rasturnat continutul tavii, dupa ce am scos-o din cuptor. Am scos hartia d ecopt si am lasat sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, am decupat discuri din prajitura. Am scos ciocolata de la frigider, am mixat pana am obtinut o crema pe care am pus-o intr-un posh si am ornat fiecare prajitura in parte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Sacher