Desert prajitura Fulg de Nea

de miremirc in Prajituri, 2 Ian 2011 | 101843 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 galbenusuri
  • 180 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 linguri apa
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:  
  • 250 g margarina rama (unt)
  • 350 ml lapte
  • 100 g cocos
  • 1 lingura amidon alimentar
  • rom dupa gust
  • Glazura:  
  • 5 albusuri
  • 200 g zahar  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Fulg de Nea:

Blat: Mixam galbenusurile cu zaharul si plicul de zahar vanilat, adaugam apa, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se rastoarna in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.

Crema:  Amestecam amidonul cu nuca de cocos, apoi adaugam laptele putin cate putin ca sa nu faca cocoloase si punem pe foc pana se ingroasa putin. Lasam la racit, apoi punem romul. Untul se mixeaza pana devine spumos si in el punem cu lingura putin cate putin din crema de cocos pana o incorporam toata.

Glazura: Mixam albusurile cu zaharul la bain marie pana cand compozitia devine tare, apoi o lasam sa se raceasca.

Asamblare: blat-crema-glazura-ciocolata alba rasa (presaram cocos).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Fulg de Nea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]