Desert prajitura Lady Di

de Constelatialeu in Prajituri, 25 Sep 2021 | 5895 vizualizari

 

M-am inspirat de la chef Nicolae Tomescu, nu m-am tinut eu de reteta 100% pentru ca si deoarece trebuia sa-mi pun si eu amprenta, pana si denumirea am ''dichisit-o'' eu, din Printesa Diana in Lady Di, aceiasi Marie...

 

INGREDIENTE

  • Forma 28/28 cm
  • Crema de vanilie
  • 600 ml lapte 3,5 % grasime
  • 60 g amidon
  • 100 g zahar
  • esenta vanilei
  • 3 galbenusuri
  • 120 g unt cu 82% grasime
  • Dulceata de fragi
  • Sirop
  • 150 ml apa
  • 70 g zahar
  • esenta vanilie
  • Blat bezea cu nuca
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri nuca prajita si macinata
  • un praf de sare
  • Blat cacao
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri rase cu cacao
  • 4 linguri faina
  • un praf de sare
  • Blat vanilie
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • 5 linguri faina
  • esenta vanilie
  • un praf sare
  • Crema mascarpone
  • 150 ml smatana pentru frisca
  • 300 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • Decor
  • krant maruntit si cacao
Portii: 36
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Lady Di:

Mai intai am facut crema de vanilie si siropul.

Crema de vanilie :  Intr-un castron am pus galbenusurile,, amidonul si am diluat cu 100 ml lapte. Restul de lapte impreuna cu zaharul si vanilia le-am pus pe foc sa se infierbante, apoi am turnat peste amestecul de galbenusuri si amidon. Am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana am obtinut o crema legata. Am tras castronul de pe baia de abur si am adaugat untul, am amestecat pa ce untul sa topit tot. Am asezat o folie alimentara direct pe crema si am lasat sa se raceasca.

Sirop : Apa zaharul si esenta le-am pus la fiert, sa dea in 2-3 clocote. Apoi am lasat siropul sa se raceasca.

Blat de bezea cu nuca : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am adaugat faina amestecata cu nuca si am incorporat cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat o tava 28/28 cm cu hartie de copt, am intins compozitia in tava , am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am lasat cca 25 min , apoi am scos foaia din tava si am lasat-o sa se raceasca apoi am desfacut hartia de copt.

Blat cacao : Faina si cacaoa le-am cernut si le-am amestecat. Galbenusurile le-am frecat cu ulei. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile, apoi laptele,  si la final faina cu cacao, toate cu miscari lente de jos in sus.  Am tapetat o tava 28/28 cm cu hartie de copt, am intins compozitia in tava , am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am lasat cca 15 min , apoi am scos foaia din tava si am lasat-o sa se raceasca apoi am desfacut hartia de copt.

Blat de vanilie :Galbenusurile le-am frecat cu ulei. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile, apoi laptele, esenta de vanilie si la final faina, toate cu miscari lente de jos in sus.  Am tapetat o tava 28/28 cm cu hartie de copt, am intins compozitia in tava , am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am lasat cca 15 min , apoi am scos foaia din tava si am lasat-o sa se raceasca apoi am desfacut hartia de copt.

Crema de mascarpone : Intr-un castron am pus smatana peentru frisca, mascarponele si zaharul pudra si le-am mixat bine pana am obtinut o crema spumoasa.

Asamblare : Am asezat blatul de vanilie, l-am isiropat , am intins 1/2 din crema de vanilie, peste crema am asezat fragi din dulceata. Am asezat blatul de cacao pe care l-am insiropat, apoi am intins crema de  mascarpone, am asezat si blatul de bezea peste care am intins restul de crema de vanilie.Am decorat cu krant maruntit si cacao. Am dat prajtura la frigider pana a doua zi cand am portionat-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Lady Di" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Baiadera