Desert prajitura-tort de toamna

de Constelatialeu in Dulciuri, 17 Oct 2020 | 3778 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac un cremsnit rapid, adica cu foi cumparate. Am cumparat foile, ce-am gasit ''la moll-ul de la tara'', doar ca nu prea au fost ce-mi doream. Cand le-am desfacut cam franjuri erau, asa ca am improvizat o prajitura in forma de tort, avand ca baza niste biscuiti stropiti cu sirop de zmeura.

 

INGREDIENTE

  • foi din aluat foitaj
  • biscuiti populari
  • Sirop de zmeura
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 30 g amidon Dr.Oetker
  • un praf de sare
  • 1 pliculet vanilie bourbon Dr. Oetker
  • 250 g unt 80% grasime
  • 300 ml smantana dulce 32% grasime
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • Forma de tort cu pereti de silicon 28 cm
  • ciocolata rasa
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura-tort de toamna:

Crema: Am pus laptele sa se infierbante. Am amestecat zaharul cu sarea si amidonul, am adaugat galbenusurile si am omogenizat, apoi am subtiat cu lapte infierbantat. Am pus amestecul pe baie de  abur si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase. Am tras de pe foc si am adaugat vanilia bourbon. Am lasat sa se raceasca bine. Untul la temperatura acmerei l-am mixat bine. Smantana dulce, rece de la frigider, impreuna cu zaharul vanilat, le-am mixat pana am obtinut o frisca ferma. Dupa ce crema de vanilie sa racit bine, am amestecat o parte cu untul spumat si cealata parte cu frisca si am obtinut 2 creme. 

Asamblare : Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili, din silicon, am asezat ca baza biscuitii peste care am picurat cu ajutorul unei pensule, sirop de zmeura, nu foarte mult, biscuitii nu au fost din cei foarte tari. Apoi am pus in doua posh-uri cremele si am ornat alternativ. apoi am asezat foaie de aluat foitaj ( m-am chinuit nitel sa aleg cat de cat sa fie intreaga foaia), peste am ornat cu cele doua crema, am asezat alta foaie de aluat foitaj si am ornat cu restul de crema cu frisca, am presarat aluat foitaj faramitat( am avut din belsug :)))))))))) apoi am ras ciocolata . Am dat prajitura la frigider pana a doua zi, ca sa aiba timp sa inmoaie foile de la crema. Simplu si foarte gustos....Era de preferat sa fac eu foile, dar asa e cand vrei sa mai sari peste etape, cumperi ceva ce nu-i chiar calitativ....

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura-tort de toamna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

20.10.2020, 07:10

Ce ti-e si cu pofta aceasta de dulce . Tegadila pana nu faci ceva-ceva

Rocsi 1

20.10.2020, 19:58

Ti-a iesit faina! Eu as vrea cam doua portii!

RuxyRux 1

28.10.2020, 20:42

Ce tortulet frumos Cleme! Precis e delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vargabelles (vorgobeles)