Desert reteta de preparare a papanasilor moldovenesti

de Lau in Dulciuri, 25 Mai 2017 | 6888 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor 
M-am inspirat de pe blogul Lecturisiarome
Retete pentru un picnic reusit

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor 
  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf de copt
  • coaja de portocala
  • esenta de rom
  • ulei pentru prajit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert reteta de preparare a papanasilor moldovenesti:

Reteta de preparare a papanasilor 

Intr-un bol, batem ouale cu sarea, adaugam zaharul si batem cu telul pana ce se dizolva.

Adaugam branza de vaci (scursa de zer), amestecam bine, cernem faina cu praful de copt, adaugam esenta si coaja de portocala.

Amestecam bine pana ce se omogenizeaza si obtinem un aluat moale si usor de modelat; acoperim si lasam 10 minute.

Cu mana umeda, luam bucati de aluat un pic mai mare ca o nuca, le dam forma rotunda, dupa care le aplatizam.

Intr-o tigaie, adaugam ulei si cand s-a incalzit, adaugam papanasii pe care i-am format.

Ii lasam sa se rumeneasca si, cu ajutorul unei palete, ii intoarcem pe partea cealalta.

Ii scoatem pe un platou pe care punem un servetel de bucatarie.

Ii pudram cu zahar pudra si servim cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert reteta de preparare a papanasilor moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]