Desert rulada cu gem

de anuta in Prajituri, 23 Mai 2019 | 2207 vizualizari

 

Retete pentru mese in familie
Un desert pregatit in fiecare saptamana pentru familie, cu diferite tipuri de gem sau dulceata, pregatite in casa, dupa preferinta!

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 5 oua
  • 4 linguri de faina 
  • 1 lingura de amidon de porumb
  • 5 linguri de zahar 
  • 2 linguri de ulei
  • un praf de sare 
  • esenta vanilie umplutura:
  • Jumatate de borcanel de gem (eu am ales de portocale) 
  • 100 g unt sau margarina
  • decor:
  • frisca
  • gem de portocala (3 linguri)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu gem:

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusurile batute spuma tare, se adauga si esenta si faina amestecata cu amidonul alimentar. Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt, se toarna aluatul si se coace 15-20 min. la foc potrivit.

Se scoate blatul din tava, se desprinde de pe hartie cu lama unui cutit si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se intoarce blatul invers pe hartie si se unge cu gemul de portocala frecat un pic cu untul sau margarina moale, la temperatura camerei. Se ruleaza strans, ajutandu-ne de hartia de copt, apoi se decoreaza cu frisca si gem sau dulceata de portocala!                                  

  Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Amandina