Desert semilune cu iaurt si aroma de spekulatus

de Panacris in Dulciuri, 13 Noi 2020 | 2841 vizualizari

 

O pâine dulce și aromată, așa au catalogat-o Zmeișorii! ;)
Dar a fost tare bună, mai ales cu lăptic fierbinte! ;) P.S. TataZmeu ar fi savurat-o cu vin fiert! ;) Data viitoare! :D :)))

 

INGREDIENTE

  • Iaurt 300 ml,
  • Ouă 3 bucăți,
  • Albuș de ou 3 bucăți,
  • Sare de mare ½ linguriță,
  • Zahăr tos cca. 200 g,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Făină alba de grâu cca. 300 g,
  • Ulei de floarea soarelui cca. 200 ml.
  • Cremă de biscuiți spekulatius de la LIDL (creamă de biscuit cu alune și aroma de scorțișoară) cca 100 g,
  • Alune de pădure cca. 100 g,
  • Ciocolată albă cca. 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert semilune cu iaurt si aroma de spekulatus:

Într-un bol încăpător se toarnă iaurtul,  se adaugă ouăle, sarea, zahărul tos și zahărul vanilinat și se amestecă cu un tel sau mixerul până ce se obține o cremă spumoasă, omogenă.

Apoi se adaugă uleiul și crema de biscuit, împreună cu ingredientele uscate, făina și praful de copt, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele și se obține un aluat lejer, ca de chec, ce se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament sau după caz, puțin ulei/unt și făină.

Peste aluat se presară alunele mărunțite, apoi se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la 180 grade.

După ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor și se rade ciocolata albă, peste prăjitura fierbinte.

Apoi se porționează după gustul fiecăruia, eu am preferat-o sub formă de semilune, amintiri din copilărie.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert semilune cu iaurt si aroma de spekulatus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

dantes 1

14.11.2020, 10:07

Buna!

mirela0911 1

15.11.2020, 17:49

Ce bune sunt!

oanapl 1

22.11.2020, 19:18

Delicioase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Praline de ciocolata