Desert tort cu Oreo, capsuni si ciocolata

de Moni_alex in Torturi, 14 Apr 2018 | 4249 vizualizari

 

Un tort rapid si delicios, o combinatie de biscuiti Oreo, crema de branza si mascarpone, capsuni si ciocolata.
"Bunatati de Paste"

 

INGREDIENTE

Blat

  • 400 g biscuiti Oreo
  • 100 g unt

Crema

  • 400 g crema de branza Philadelphia
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 180 g zahar pudra
  • un plic extract de vanilie
  • 5 foi de gelatina
  • 350 g capsuni

Decor

  • 250 g ciocolata neagra
  • 125 ml smantana pentru frisca
  • 150 g capsuni cu frunzulite
  • 30 g ciocolata alba
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu Oreo, capsuni si ciocolata:

Pentru blat macinam biscuitii Oreo fara sa indepartam crema, ii punem intr-un bol si amestecam cu untul topit.

Dupa ce am amestecat bine, punem compozitia intr-o forma de tort cu diametru de 26 cm cu inel detasabil si presam delicat cu un pahar. Nu trebuie sa apasam prea tare deoarece blatul va fi tare dupa racire. Se da la rece.

Pentru crema intai hidratam gelatina in apa rece, o scurgem bine si o topim pe baie de aburi, nu trebuie sa fiarba!

Punem intr-un bol  crema de branza, mascarponele, smantana pentru frisca nebatuta, zaharul pudra si extractul de vanilie. Mixam bine pana cand crema capata consistenta. Amestecam putina crema cu gelatina topita si racita, dupa care mixam bine totul pana se topeste gelatina complet.

Din cele 350 g de capsuni pentru umplutura, alegeti capsuni egale, le taiem pe jumatate si le asezam pe peretii fomei. Restul de capsuni le punem intregi in interiorul formei.

Topim ciocolata neagra cu smantana pentru frisca si o lasam sa se racoreasca.

Punem crema usor in forma si nivelam bine, apoi turnam ciocolata topita.

Glazuram capsunile pentru decor cu ciocolata alba topita si decoram tortul.

Se lasa tortul la rece peste noapte.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Este foarte important sa avem toate ingredientele pentru crema la temperatura camerei, astfel incat sa nu se formeze cocoloase cand o vom amesteca cu gelatina.

2

Crema se toarna in forma usor cu o lingura pentru a nu deplasa capsunile din interior.

3

Pentru a putea scoate usor tortul din forma, scufundam in apa calda cateva secunde sau incalzim putin peretii formei.

4

Tortul se feliaza cu un cutit cu lama subtire, incalzita in apa calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu Oreo, capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema ganache