Desert turta dulce

de anca_rm in Dulciuri, 22 Ian 2018 | 3373 vizualizari

 

O reteta care este nelipsita de Sarbatorile de iarna. Este o reteta din care iese o cantitate maricica de turta dulce, dar tinuta intr-un recipient de tabla inchis sau intr-un bol de sticla tine foarte bine si va puteti bucura de ea pentru un timp mai lung.
Daca copiilor le place sa fie de ajutor in bucatarie atunci la aceasta reteta, aveti cu ce sa ii captati. Pot incepe prin a decupa turta, apoi prin a decora-o cu bomboane.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt
  • 300 gr zahar
  • 300 gr miere
  • 2 oua
  • 2 lingurite bicarbonat sodiu
  • 5 linguri apa fiebinte
  • scortisora macinata , cuisoare, ghimbir etc
  • faina (700-800 gr )
  • Pt ornat:
  • 1 albus de ou+4 linguri zahar pudra
  • 100 gr ciocolata +1 lingura lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert turta dulce:

Inainte de a incepe, trebuie sa va spun ca exista in marile magazine un amestec de condiment pentru turta dulce. Eu am folosit 2 lingurite scortisoara macinata + 1 lingurita ghimbir pudra.

Ouale impreuna cu zaharul si apa fierbinte le amestecam. Se poate folosi zahar pudra pentru ca este mai simplu si nu mai trebuie amestecat pana cand se dizolva.

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei ca sa il putem freca.

Punem intr-un bol mierea, untul, ouale frecate in prealabil, condimentele si omogenizam pana cand obtinem un fel de crema.

Adaugam faina treptat. In functie de calitatea untului, mierei se poate sa aveti nevoie de 100 gr faina in plus.

Omogenizam foarte bine, trebuie sa avem un aluat fraged care nu se lipeste de maini.

Pe masa infainata intindem aluatul mai gros (1,5 cm ). Decupam cu forme diferite aluatul si il asezam in tava pregatita. Pe tava trebuie sa punem hartie de copt,n iar turta o asezam cu spatiu intre ele deoarece o sa creasca putin in timpul coacerii.

Le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 15 minute.

Le lasam la racit.

Pana se raceste frecam albusul de ou cu zaharul pudra. O sa avem o pasta alba foarte lipicioasa.

Ornam turta dulce cu aceasta pasta si putem presara bomboane colorate sau alte decoratiuni.

Pofta Buna!!!

Este perfecta langa o ceasca de cafea.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Urechi de elefant