Dovlecei pane

de alilianaa in Aperitive / Garnituri, 19 Iul 2014 | 8842 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un dovlecel
  • un ou
  • 5 linguri faina
  • sare, piper dupa gust
  • putin oregano
  • 3 linguri lapte dulce
  • o cescuta mica ulei ( 50 ml-70ml)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei pane:

Dovlecelul de spala, se curata  coaja ( la cel crud nu este nevoie, dar eu am facut acest lucru), se taie rondele, se pune la scurs.  Se aseaza rondelele intr-un bol si se da cu sare, piper dupa gust. In farfurii separate am pus faina amestecata cu putin oregano si intr-alta oul batut bine ( optional sare) cu lapte dulce. 

Am purces cum se procedeaza: am luat fiecare rondea, am dat-o prin faina-ou-faina. Intre timp  am pus o tigaie cu ulei la incins, cand acesta s-a incins bine adaugam rondelele. Lasam cate un minute ( maximum) pe fiecare parte si le scoatem pe hartie absorbanta. Am servit cu smantana si usturoi.

TIPS-URI

1

Am lasat pe foc rondelele atat cat la mijloc dovlecelul sa-si pastreze sin proprietatile sale

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei pane cu sos de usturoi